Webb


WEBB


Kommer du ihåg 2001, när internet var en bubbla på väg att brista? Facebooks grundare Mark Zuckerberg gick fortfarande i gymnasiet.


Mindre än 10 % av världens befolkning hade åtkomst till Internet. Då trodde endast några få att Internet var en ekonomisk kraft. Den danska entreprenören Jacob Jensen var en av dessa få. År 2002 startade han B-One, företaget som vi idag känner som one.com. 


Jag kom snabbt i kontakt med one.com och har lång erfarenhet av att arbeta med det företaget. Under åren har jag byggt ett antal webbplatser med deras verktyg, enkla att förstå och lätta för mina kunder att själva kunna arbeta vidare med. Även denna webbplats är byggd och webbhostas hon one.com.


Internet-tjänster bör aldrig vara förvirrande eller svårt. Med one.com är det enkelt att få ditt företag att börja växa, även utan tekniska kunskaper. Det är därför jag rekomennderar mina kunder att växa genom att välja one.com.


Burträsk Deli


Företaget Burträsk Deli startades första januari 2012 som enskild firma Sture Andersson. Verksamheten består i huvudsak av rökeriverksamhet och Västerbottensost i presentförpackningar. Stures bas utgår från Burträsk som även har världens enda mejeri som kan tillverka Västerbottensost.


Namnet Burträsk Deli är en förkortning av Burträsk Delikatesser.
Alla råvaror som finns i företagets verksamhet är lokala norrländska delikatesprodukter. I presentförpackningarna finns Västerbottensosten som bas tillsammans med Stures rökta fläsk, och övrigt köps in från Alterhedens Rabarberi som ligger ett par mil söder om Piteå.


Burträsk Deli köper alla sina råvaror till rökningen lokalt. Både uppfödning och slakteri finns i Burträskbygden. Råvaran går under namnet Burträskkött. När Burträsk Deli skulle öppna webbshop fick Mellanbygdens Reklam & Media förtroendet att fotografera en lång rad produkter med vit frilagd bakgrund, för att snyggt passa in på webbplatsens vita bakgrund.

Ostrikets Fotoklubb

 

Ostrikets Fotoklubb är en ideell förening med säte i Burträsk i Skellefteå kommun, som skall arbeta för att:

 

Utveckla och främja den fotografiska konsten, genom fotografisk bild bevara kulturen i kommunen, och genom verksamheten bidra till att ge medlemmarna en meningsfull och trivsam fritid. Detta gör vi med utbyte av fotografiska erfarenheter, fotoutställningar, fotovandringar, workshops, föreläsningar och kurser, samt annan form av fotografisk kompetensutveckling.

 

Vi skall främja kreativ fotografering och vara en samlingspunkt för fotointresserade i Burträsk med omnejd, för såväl professionella fotografer som fotoamatörer. Vi bildades så nyligen som 2018-03-14. Idén till en fotoutställning föddes bland deltagarna i studiecirklarna Digital Fotografi och Bildbehandling i Lightroom, under hösten 2017. Under planeringen av denna fotoutställning framkom så tanken på att även bilda en fotoklubb. Och på den vägen är det...

 

Vi är i februari 2022 ett trettiotal medlemmar i fotoklubben, varav ungefär hälften är kvinnor. Vi träffas under trevliga former första onsdagen i månaden på Navet i Burträsk. Vi gör uppehåll i verksamheten under sommarmånaderna juni – augusti.


Som ett femårigt sponsoråtagande har Mellanbygdens Reklam & Media byggt och uppdaterat webbplatsen, medan klubben själv betalar kostnaden för hosting.


Rising Edutainment

På denna webbplats samlar jag mina olika kurser som jag leder
i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Här marknadsför jag även mina musikframträdanden och mina föreläsningar.


Googlar du  på ”Edutainment”, får du veta att ordet är en sammanslagning av engelskans ”Education” (utbildning) och ”Entertainment” (underhållning). Alltså  utbildning som utförs med en roande twist. Och efter en rockad, blir det i min värld även underhållning med lustfyllda inslag av utbildning.


Rising är också ett engelskt ord, ett adjektiv som närmast kan översättas med stigande, eller uppåtgående. Vi minns väl alla Animals gamla hitlåt ”House of the rising sun”? Slår vi ihop dessa tolkningar får vi min affärsidé i ett nötskal; du skall känna dig upplyft av en underhållande utbildning, eller känna ett stigande välbehag efter en utbildande show.


Bokar ni en föreläsning eller en kurs, är det mitt mål att ni skall få både mer kunskap, och många glada skratt längs vandringen på kunskapens väg. Detta gäller även om ni sitter i publiken på någon av mina musikföreställningar. Då är det min förhoppning att ni under spelningen känner ett stigande välbehag, samtidigt som ni får nya kunskaper om de upphovsmän vars verk jag just framför.


Att sedan Rising råkar vara mitt efternamn, gör ju bara namnet på mitt företag ännu mera självklart, eller hur?


Om Ljusvattnet

Ljusvattnet med c:a 200 invånare är beläget 15 km sydväst om Burträsk och 35 km från Skellefteå.


Namnet Ljusvattnet syftar på det ljusa och klara vattnet
i byns tre sjöar; Inre-, och Yttre Ljusvattnet samt Lappsjön.


Byn ligger i en dalsänka omgiven av berg och åsar. Bebyggelsen är spridd runt de två sjöarna Inre-, och Yttre Ljusvattnet. Gårdarna ligger i regel vid skogsbrynen och den uppodlade marken ligger i sluttningarna mot sjöstränderna.


Välkommen till denna vackra bygd! Klicka dig gärna runt på vår webbplats, vi hoppas att alla våra besökare skall hitta något som roar och intresserar.


Ljusvattnets webbplats byggdes 2017 av bybona själv under ledning av Calle Rising i form av en studiecirkel.


Webbplatsen uppdaterades kontimuerligt under några år, innan byborna själv helt tog över driften av den lättadministrerade sidlayouten.